::Choice in ur hands!!!::

Monday, 10 December 2012

::Legoland, Nusajaya::

[untuk catatan kami anak beranak]

Alhamdulillah, kita dah sampai legoland awal Disember...wooooottt...banyak entry jalan2 yg tertinggal nih..sebelum tuh bercuti2 Malaysia di Terengganu..ada kawan cikCt kata, kami senang pergi jalan sbb airport belakang rumah..hahahhaa...sarcastic je tu! ok, cerita dulu pasal Legoland.

Flight pukul 7:20 pagi ke JB..Keluar dr rumah pukul 4pg ok.:) Sampai sana pukul 8. Lepas breakfast kami terus ke Legoland..Memang early birds tapi ramaiiiiii orang dah sampai awal dari kami. Antara tips nak bawak budak kecik; [umur 3thn10bln masih minum susu]
*yang perlu dibawa*
1. Beg (susu,baju salin,towel kecik)
2.botol air (masing2 punya; mama,papa,Aqeel)
3.bekal makanan (roti,biskut)
4.kipas angin bateri
5.payung
6.stroller (khas utk anak yg asyik mintak dukung dan suka terlelap dimana2)

*pakaian*
1.baju nipis serap peluh
2.seluar utk memudahkan pergerakan
3.kasut yg selesa

hari pertama kami pergi dari pagi sampai tengahari. sampai tengahari saje sebab dah tak tahan berpanas. memang tak puas sebab tak habis pusing. tapi bawak anak kecik tak boleh selfish. kang lebih2 dia pulak demam..tu dah lain citer pulak kan..Jadi, keesokkan harinya kami pergi lagi..hehehe...tiket kami Annual Pass jadi tetiap hari sampai 1/12/12013 boleh masuk..:)
Papa beli waktu promo Maybank..memang berbaloi.






3 comments:

tiNi Aziz said...

awat gmbr besar sngt nie..

amirah said...

berbaloi tak gi masa anak kecik ni ti? nak gi tapi tetiba en somi kata tkyah la sebab panas? ohh..mak dia nak giii ni

Cik CT said...

Kak, kalo kecik sgt 2thn tu mcm tak brapa sesuai..apa yg ct nmpk ramai yg 2thn kebwh ni meragam je sbb panas.yg 3thn ni pun meragam
Ok tp mujur bila dot main dia senyap..bila dh 3thn lbh ni dh pandai bdikari okla..