::Choice in ur hands!!!::

Sunday, 16 September 2012

::Kuala Terengganu, 16 Sept 2012::

Sempena cuti Hari Malaysia, kami pun ambil kesempatan ke negeri Darul Iman..semata-mata nak makan Kepok Lekor Bukit Tok Beng or well known as Kepok Lekor BTB 2209.. Memang tak sesia la akak amik nombor giliran macam kat bank tu dan tunggu dekat setengah jam..huhu..Sedappp..seriyes tak tipuuu...Beli 2 hengget yg dh goreng tu, Aqeel hentam makan sorang ja..Kat sini, kalo agak nak beli banyak, n naik flight pulak tu boleh booking awal..Deme akan pack dalam vakum pack..canggih ooo...tapi, sebabkan kami datang pepagi buta tu n nak balik malam tu jugak rupanya dah tak boleh nak pack dlm vakum pack sbb byk sgt tempahan..jadi, kami borong je yg baru rebus tu..kebetulan adik baru pindah keluar ke sewa rumah dr hostel di UMT, maka kami tumpangla sejukkan kepok yang hangat tu kat rumah dia..:) oleh kerana kes spesel kami maka, sebelum balik tu dengan gigih suami isteri membalut kepok tersebut dgn rapi.udah mcm pekerja kedai tadi pulak..Kami bawak 3 tapawe kosong utk isikn sos pencicah. Yg tu pun dibalut rapi dgn plastik n tape. Mujur balut sbb sampai umah tgk sos tu dh meletop dlm tapawe tu. total berat beg kami 20kg.. Hihihi...mujur bawak beg kosong.. Dah puas ronda2, menziarah lg kami pi makan Ikan celup tepung, sotong n mushroom...terbaikkk!!! Lokasi di tepi airport aje.. Mahal tu belakang kira yg penting fresh!!!!

InsyaAllah, panjang umur bulan 11 kami datang lagi ke negeri penyu bertelur ni..:)

3 comments:

Azhariah Zuber said...

teringin je nak pi tengganu

Cik CT said...

Pegila sis..heaven of food..actually cikct suka lg naik keta sbb menyusur jln dr kuala kemaman sampai ke kuala terengganu tu baaaanyaak pit stop nk bli makanan..hahaha..sata, jahung rebus, jeli kelapa..macam2 la..:) bila naik flight tu rugi la skit.

amirah said...

bestnya ganu kan...kakmie baru balik