::Choice in ur hands!!!::

Sunday, 4 November 2012

::cara guna public toilet dgn anak yg baru free diaper::

Lamanya tak update pasal Aqeel Haziq.:) semenjak Aqeel free diaper ni, ada 1 problem besarrrr punya..Mestila kalo berjalan2, tiba2 Aqeel nak wee wee..(pass urine)..masalahnya en.Aqeel ni sgt cerewet..tak boleh busuk2, kotor2..penggeli yg amat..tapiiii spjg kami keluar selama ni baru beberapa kali jelah dia nk terkencing..selalunya mmg dia akan tahan lah..katala dia nk terkencing sgt, toilet plak busuk, sambil membuang tu membebel la
mulut dia...huhuuu...selalu mama standby seluar spare, towel n sabun kecik..

Tadi, kami makan berdua saje dkt KFC maju junction..tiba2 Aqeel kata nak terkucil..Mama pun kelam kabut la..dgn stroller, makanan lg..mintak tlg staf kFC tgkkan makanan dan kami pun pegi la ke toilet..huhu..masalah jugakkan.. Eh, mommies semua kalo kita plak yg nak terkucil, camne eik? Maksudnya kalo kita berdua je dgn anak, pastu kita yg nk terkucil? Masuk 2-2 skali la dlm toilet eik? CikCt blom mengalami lg situasi tu.
Mama Shushu slalu kluar dgn Tisyia n Aqeel kan., camne eik kalo nak ke toilet?

Dh dkt 4bln rupanya Aqeel dh tak pakai diapers..siang n malam..success.dan sbb tu dia claim kata dia dah besarrr!! Oh, sungguh tak
cool bila mama gaduh dgn anak umur 3thn yg kata diri dia dh besar n boleh tolong mama bawak turun bakul laundry yg sama besar dgn dia..huhuhu...

Harap2 dpt share experience...

1 comment:

Nurshuhada Zainon said...

Sorry CT lambat komen. I was away all this time, mmg susah nak connected dgn 3G.

Situation 1 - toilet jenis kaki nampak dari bawa: let both of them tunggu depan pintu n main dengan depa pasal kaki... contoh "kakak, aqeel, show me your shoes, i think your shoes look pretty from here".. n make sure they are keep keep keep talking.

Situation 2 - toilet jenis tutup habis: normally i will find toilet kurang upaya / family toilet. Suruh depa dua2 ngadap pintu, n dalam masa yg sama cakap, sape pandang nanti ketumbit naik kat mata.. pastu, cover dgn pushchair buat hadang hehehe.

Habis rahsia bilik air ku :p