::Choice in ur hands!!!::

Wednesday, 1 August 2012

::Marah!!!::

Bulan puasa ni, tak taula dah bape kali nafsu amarah ni tak dapat dibendung..Ya Allah, dugaan maha hebat dengan anak-anak seramai 45 orang tu!! Kau uji hambaMu yg kerdil ini, namun rupanya hilang kesabaran..

Petang tadi, rasanya peringkat marah zon MERAH.. Mmg dh meletop..bergegar satu blok.. Mana tak hangin, amanah cikgu beri, terGADAI!!!

Hancur luluh hati bila tengok board yg susah payah kita selamatkan dari dipijak org utk secebis ilmu mereka , hancur berderai, MUSNAH!!

Nampak sangat mereka tak hargai ilmu dan usahaku selama ini...

Sama juga halnya dengan handout yg diberi. Konon bulan puasa ni, lebih mudah guna handout..mmg btul, taktik menjadi..Bulan pose ni ramai yg MALAS bawak buku teks jd mudah kan guna handout..

Tapi, ada jugak yg hantu.. Tak sampai 2 saat, kertas ditangan, dah rupa macam belacan..boleh pulak main keronyok kertas ko!!! Lepas tu sesuka hati mak bapak dia, dengan selamba minta paper baru sbb yg tu dh keronyok!! Ya Allah, umor 14thn masih dungu nak fikir atau nak hargai susah payah guru sediakan handout utk kesenangan mereka. Terus terang I used my monthly allowance for subjek kritikal tu utk photostat semua handout tu..So, sangat terkilan bila tak dihargai..

Huhuu..luahan perasaan waktu malam!!!

P/s ; petang tadi sampai la time berbuka dah penat meluahkan perasaan kpd encik suami.. Selalu ua dia pendengar setia aje!!

6 comments:

Teacher Mazida said...

sabarlah ct.... yg penting kita dah laksanakan tugas dan tanggungjawab kita sebagai guru dengan baik....

Runiza said...

Sabo yo sis.... mmg hebat dugaan jadi guru zaman milinium ni...
Moga usaha dan niat murni cikCT mendapat pahala berganda di bulan puasa ni!

Nurshuhada Zainon said...

Urk.. serious camni budak2 skarang?

Cik CT said...

Shu, ni baru skolah rural area..nk kata rural sgt pun tak kalo pi kl stgh jam dh sampai...bginila, ramai yg dh gelap hati..

Azie said...

Sy bukan cikgu..tp sy pun geram bile bce entry ct nih..sedey tgk budak2 skg..n takut bile terpikir generasi anak2 kite nnti camne lak..huhu..

Aimmie Qistina said...

siannya baca..sabarla ye..besar pahala u jd cikgu..sampai sanggup buatkan handout..ada penah dapat pelempang tak budak2 tu?geramnye baca.kalau saya isyk--isyk