::Choice in ur hands!!!::

Tuesday, 14 August 2012

::Microwave & Oven::

Bulan puasa ni benda paling berjasa sekali dalam hidup cikCt rasanya Microwave la..*Note; mmg tak elok kalo selalu makan makanan yg dimasak guna ketuhar gelombang mikro ye kawan-kawan..Google sendiri la utk maklumat lanjut*

Ok, back to the story, kenapa microwave ni byk jasanya?! Nak panaskan makanan sgt cepat! Terutamanya kalo terjaga dah pukul 5! Memang cekap la akak memanaskan lauk pauk dengan menekan saje button heat! Masak nasi pun cepat jugak! Pastu balik petang, kalo terlupa keluarkan lauk dari freezer, small matter.. Defrost aje guna microwave..
Begitula jasa microwaveku..owh, sangat berterima kasih kepada mereka yg menghadiahkan kami sebijik microwave masa kawen dulu..:) Dah 4thn rupanya.. Takpe, lepas raya ni rehat ye..

Tahun ni my Oven pulak kurang digunakan.. Sebabnya takde hati pun nak buat cookies or baking cake. Sape sangat la nak makan kek ni.. Aqeel bukan minat sangat.Papanya?! Lagi tak minat.. Buat kek sekadar meluangkan masa tp takde sgt org nak makan buat sakit hati aje. Kiranya akak cam merajuk la kan. Ingat lg tahun lepas bil melambung sebab rajin bebenor cikCt buat cookies n blue erry tart. Gigih buat tu wei.. Siap buat kelas lagi utk neighbour yg nk belajar..:) erk, terasa nak buat tart la plak kan.. Takpela nnt la..acuan pun tak berapa nak ada..

Owh, reminder for me. Sebelum balik pi kedai Nani bakery Bukit Sentosa beli lady's finger n whipping cream ye.. Ma nak buat tiramisu katanya..:) ai ai Ma..:)

8 comments:

Teacher Mazida said...

tahun ni maz punye microwave pun paling banyak berjasa to compare with dgn oven, tp end up kena guna juga oven sbb adik2 request almond london.. hurm.... =)

Mama Gee said...

dr setahun ke setahun niat nk beli oven..nk belajar buat kek..buat kuih...tp selalu niat tggl niat...adess.....duk beli benda lain je kekdahnyaa.....

Cik CT said...

maz mmg rajin sungguh....

mamaGee- truskan berniat ye...hehehe

amirah said...

k.mie takdak oven. teringin gak nak beli tp cam ct la karang takde sape yg makan. balik2 kakmie sorang je mkn. microwave kami pun abg hadiah masa kawen. err baru 3 tahun.. : )

Teacher Mazida said...

dolu2 beli oven jer... mama yg hadiahkan... then beli microwave convenction plus boleh grill, bake n stim skali, apak pulak yg hadiahkan... =)
jadi kena la rajin.... heheheh....

Nens Collection said...

x pernah makan tiramisu..nmpk sgt sedapp!!

Cik CT said...

Mmg sedap!! Cubala sis..

Cik CT said...

Harus la maz rajin!!