::Choice in ur hands!!!::

Tuesday, 19 June 2012

::Botol susu baby::

Ini adalah hobi yg tidak disengajakan sejak mendapat seorang anak.. Boleh tak dipanggil bottles freak! Inipun dah tinggal sebahagian setelah cikCt buat pembersihan. Sebelum org duk sibuk kata pasal BPA free, saya dah ada botol2 MAM..memang guna since Aqeel lahir..masa beli tu haram la tau pasal BPA free ni..bila awak breastfeed n express ebm, mestila kenal dgn semua storage bottles.Time Aqeel yg paling glemer ialah Mom's Little Ones (MLO) n Bumble Bee. Of course BPA free.

Sebab cikCt pakai breastpump Avent, maka botol2 Avent harus la ada dlm rangkaian botol Aqeel. Tp ada 1 je PES bottle yg sy beli sbb selalu Aqeel pakai MAM bottles saje. Nak kata minat sgt dgn Avent tak jugak tp botol Avent ni mmg glemer dlm family saya since tahun 1985 iaitu bila adik bongsu lahir..mama cikCt masih simpan lg botol tu kaler purple skit tp dh lusuh giler..hihihi..mama cikct citer ramai org duk tanya mana dia beli botol made in England ni..sampai saudara dari Singapore pun kagum tengok..padahal mama beli dekat Ipoh Parade je..:)

Tommee Tippee pun penah pakai tp neck terlalu luas tu yg tak berapa gemar. Walopun sy suka wide neck bottles..

Yg lain2 bpa bottles tu ada yg org bagi dan selebihnya mama la beli. Sebab utama ialah cantik!!! Menggoda betul..

Sekarang kita cuma pakai glass bottles..weh, aqeel dh 3 thn bila nak stop! Nnt la saya train..blom skolah lagi biarla dia..

9 comments:

.a.s.y.i.k.i.n. said...

ti, adam 1st botol dia 1st year nyer brand then tommee tippie then avent..tp kein nk try guna MAM tp takut dia xmo puting tuh plak..hritu try beli pureen wide neck pun dia xmo..huhu jenuhla nk beli avent sokmo hahaha ..

Cik CT said...

Bila dh besar ct rasa takde masalah nk cope dgn puting dh kein. Aqeel tak kisah pun bila ct tukar dgn puting biasa cam pureen tu.avent pun ct slalu guna teat MAM n lately kami beli je mana yg nmpk wide n suit for the bottles. Teat mahal sangat la.hehehe.

Huda said...

nampak mcm baru botol2 tu semua kak :) huda pun dalam koleksi botol husna adela avent sikit, mam sikit, tupperware sikit, pigeon sikit, pureen sikit, anakku pun ada :)

Cik CT said...

Nampak je baru tp mostly dh pakai lbh dr 6bln...akak nk buang tp mak kata sayangnye.dia suh simpan dulu buat kenangan..ade sape2 nak ebm botol tak..nak bg free je..hehehehe..

amirah said...

nmpk cam elokkkk je sume lagi t. kak mie masa ahmad dulu botol brlambak sgt. rasanya more than 100 kut botol bumblebee untuk ebm. la ni dah malas mak dia ni sbb dah merasa keseksaan nk cuci botol byk2, guna bekas dadih je..hehe..dah buang berkotak2 btl2 ebm tu.tp botol mmng guna avent je smp skrng ni. dulu ada gak guna tommy tippee ngan nuby/nuk. tp skrng ni susah nk cr btl tommy tippee kat melaka ni. heran betul.jadi skrng dua2 guna avent. kdng2 opah trsilap teat..huhu..sbb ahmad memilih teat cuma nak avent atau tommy tippee je. kalo dak dia tkmo nyusu dan buat2 nak trmuntah.smp skrng prangai camtu.tp k.mie tk prnah guna MAM sbb masa first time ja depa suka dh ngn avent. abis cite.senang nk cr

Cik CT said...

Mmh semua elok lg kakMie..Aqeel bukan minum botol sgt dedulu..ms bf sampai 2thn, minum botol sekali or 2 kalo je sehari..mama dia yg suka sgt beli botol.:) MAM ct suka teat dia yg unik la jgk.so bila pakai avent pun pakai teat MAM. Aqeel pun suka.

KhAiri uBAi said...

kak...kalu nak sedekah botol ebm tu leyh la kasik kt sy...hehehe....lom beli paper pon lg utk ebm ni...

amirah said...

ooo..kak mie x tau pon teat MAM ngan avent compatible kekdahnya..

atulhani said...

susah nk mengaku.. sebenarnya saya pun bottles freak hahahha.. kalau ke shopping complex mmg asyik usha botol susu. padahal berlambak botol susu anak kat rumah..