::Choice in ur hands!!!::

Thursday, 19 January 2012

::sooo childish la che'gu itu::

Tak tahula kenapa lately dkt my workplace byk sgt berlaku kejadian2 yg tentunya mengguris hati kami yg bekerja shift petang ni..haish, ramai pulak mulut2 laser takde insurans. rasa nak tolong cili2 mulut korang tu..perkara2 yg tak perlu diungkit2 dan takde kaitan dgn hidup deme pun deme sibuk. contohnya yg paling cikCt tak boleh terima, tiba2 diungkit pasal che'gu2 muda remaja yg duk kt sesi petang ni bukan main lagi bawak keta besar..toyota la, honda la, etc, tapiiii kerja hampeh...

hadoiiii, what's wrong with u people..suka hatila kami nak bawak keta apa pun atau tiap2 hari nak bertukar kereta ke atau nak driver hantar ke atau nak naik bas ke komuter ke..apa yang korang susah..bukan duit korang pun..apasal la nak sibuk..dah rezeki nak pakai keta besar, mak bapak bagi ke, or memang asben kaya bergaji besar, so what????? Memang rasa2 macam nak cilikan je mulut tu.. Lepas tu suka2 hati cakap kerja kami ni hampeh..woit, setakat ni, feedback dari para pentadbir, kami yg di petang la selalu submit tugasan paling cepat.

Tak habis lagi dekat situ, ada pulak mulut laser cakap kami ni kedekut..owh, tadi sibuk sebab kami ni kaya sangat kan sekarang ungkit kedekut pulak sebab tak nak beli barang2 yg dijual atas nama kelab..OMG..harusla cikCt amat terasa..aku bawak air kosong sendiri la so apahal pulak nak kena or mesti beli..sangat kebudak-budakan la korang...ingatkan tua dah matang tapiiiii......

Those cakap2 ni semua bukan I dgr dr dinding yg ada telinga mata and mulut tapi dari sumber yang memang sah.Orang yg mendengar directly tu lagi berdarah telinga.kesian mereka...

So, now, I choose to be quiet..shut my mouth and saya takkan bercampur gaul dah dgn mereka..sorry guys, u spoilt my new year mood..

3 comments:

Runiza said...

Ahhh.... office politic.. begitu lah CikCT.
Pedulikan ajer... pekak2 kan ajer telinga...
Just do your best...
Yang penting, rezeki kita ni mendapat berkat dariNYA, insyaAllah :)

umialya said...

wat tau aje, pekakkan telinga

Cik CT said...

Yup,wat tak tau n menjarakkan diri dr mereka..tak hingin nak bkwn dgn org talam seploh muka.