::Choice in ur hands!!!::

Monday, 13 February 2012

::MC dan ini hadiah dari doktor::

Sebenarnya MC arini sebab nak jaga budak sakit.alih2 mama dapat hadiah pulak..bagus tak doktor ni? Mama dah biasa dgn doktor Aniza ni, selalu chitchat dkt fb.kebetulan adik dia sama sekolah menengah dulu.So, dia tengok Aqeel pun dah besar maka dia pun cadangla kat mama dua 'hadiah' ni..
SILALAH MAKAN IKUT ATURAN YE CIKCT!!

ini salah satu usaha jugak la.tapi sebenarnya bukan senang2 nk dapat ubat hormon atau dikenali dengan nama clomid. kebetulan harini hari ke3 period jadi sedang eloklah makan hingga hari ke7.
Salah satu sebab cikct susah mengandung lagi (memang bukan rezeki lagi) ialah kerana hormon prolaktin tinggi..Hormon prolaktin ialah hormon yang membantu pengeluaran susu dan sekaligus mencegah kehamilan.tapi ada jugak org yg fully breastfeed masih dapat mengandung dengan mudah TAPI saya tak tergolonglah kan...dan saya tak pernah langsung amalkan family planning..Jadi mana2 gynea yg kami dah pergi sepakat mengatakan kalau nak baby lagi, haruslah berhenti menyusu tetapi kes cikct ni dh stop selama 2bulan pun susu masih ada.

Oklah,harap2 usaha kalini berjaya ye.:)

8 comments:

amirah said...

hehehe...insyaAllah..

Runiza said...

ohh... my fave doc! :)

Salina@IbuAqil said...

MC dapat adiah erk sis..
Hik3!!!

UmmuAisyah said...

mudah-mudahan ye, mummy long :)...smg ada rezeki tahun ni, insyaAllah

umialya said...

udah 3 thn usia anak, insya allah ader rezeki tu

Mama Gee said...

mahal tak? nk cuba jugalah...

Cik CT said...

mama Gee- tak mahal pun.smlm dpt clomid 5biji n 3papan folic acid rm28.60. clomid ni mkn cuma 5hari dr hr ke3-7 ms period.

Cik CT said...

our fav doc too.