::Choice in ur hands!!!::

Tuesday, 14 February 2012

::Pap Smear;penting tau!::

Dah buat pap smear? Takut? Malu?
Hehehe...cikCt dh buat pap smear last year.actually,patut buat thn 2009 lps bersalin tapi escape dr appointment..buat2 tak tau...hihihi..penakut mak nih..
Tahun lepas buat sebab buat medical checkup..saje2 buat medical checkup. Masa tu doc advice buatlah pap smear..cuak la jugak..tambah2 malu sebab,.........ish,paham2 jelah..idakle free je nak menunjuk tut kalo tak sakit kan..lainla sakit beranak mmg dah tak ingat apa dah..jadi,cikct pun agree lah..doc tunjukla apa alat2 yang dia nak pakai dan segala2 lah dia terangkan macam mana dia akan ambil sampel tu. prosesnya sekejap je. Err takle sakit tapi seriau..rasa ngilu2 la jugak sampai pejam2 mata..hihihi...
Penting buat ujian pap smear ini untuk mengesan tanda2 awal kanser serviks.. Selain itu, lepas ujian doc pun scan nak tengok kedudukan rahim dan alhamdulillah semua normal..
Kalau tak buat lagi, pergilah buat ye...

Pesanan dari cikct...

6 comments:

amirah said...

kak mie aritu dah nak buat tp tengok2 doktor kata dah peknen..seriau gila nengok alat2 dia..waaa..takutnya nak buattt..huhu

umialya said...

x ada apa yang perlu ditakutkan.. yang mana belum buat, rasanya baiklah buat

Salina@IbuAqil said...

betul lah..
wajib buat kn sis.. ;)

Cik CT said...

k.ami pas bsalin yg kedua nnt wajib buat tau.

Cik CT said...

mmg xde apa nk takut tp seriauuuu je.:)

Cik CT said...

k.ina-wajib!!