::Choice in ur hands!!!::

Tuesday, 20 December 2011

::Bila salah bantal. . . ::

Pernah tidak anda bangun tidur, tiba-tiba sakit leher. Sangat sakit bila hendak menoleh kiri kanan. Jadilah hari itu anda seperti robot Pandang ke depan je. Menoleh pun berhati-hati.
Selalunya org kata tu salah bantal. Bantal perlu dijemur. Tapi for me selalunya bukan salah bantal,sebab tidur tak betul. Kadang2 salah posisi sebab breastfeed anak.

Huwaaaa, that's what happen to me since two days ago.Sampai rasa nak demam. Awal2 boleh lg la pergi merata-rata. Tp semalam was the worst. Konon-konon pagi semalam nak pergi Jusco Opening tp bila dah sampai pukul 11 tu, sakit makin menjadi2. Sampai bahu terasa macam nak tercabut. I asked my little Aqeel to massage, he punched my back. Before that, hubby put on Salon Pas which gave me a short relief.

After that, I tried to put Ammeltz Yoko Yoko. I felt quite ok but still can't turn my head. Masa dah sakit sangat ni, bolehla berdoa mintak Allah bagi penyakit lain mcm selsema ke demam ke. huhuhu. Sebab dah tak tahan sangat. Effect sakit leher ni macam org sakit gigi. Org lain tegur sikit cepat je naik hangin. Satu apa kerja pun tak boleh buat.

Actually, I forgot to try one thing. My therapy pillow. My other half dah byk kali pesan tidurla atas bantal tu tp buat tak endah je. So, malam tadi, I slept on that pillow. Alhamdulillah, bangun pagi ni dah hilang sakit leher yg kuat tu. Betul-betul hilang.

Kita berdoa pada Allah plus berikhtiar kan. Dan dengan kuasa Allah, ikhtiar kita itu menjadi.

Moral of the story:sila patuh cakap suami.:)






Rupa bantal terapi saya. Pernah tgk tak?posted from Bloggeroid

5 comments:

|| NaFiRaa || said...

pernah jugak kena salah bantal nih.. tapi x de lah teruk sgt.. kejap jek hilang dengan sendirik..hehehehe

Cik CT said...

kalau sakit kejap je takpe,tapi yg cikct kna ni mmg xboleh buat keje apa pun.tau jela sakit urat.mujur cuti kalo kna keje xtaula camne.

Nens Collection said...

org tua2 cakap..kalo silap bantal..pagi tu bangun suh hubby tepuk leher dengan bantal yg kite tdo tu..insyaallah hilang..

Cik CT said...

btul.tu slh satu petua jgk.tp xjln dgn cikct.hihi.

Azmi Khan said...

salah bantal mmg seksa cikit....
2 ke 3 hari br nak sembuh.....